• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Popović: Besmisleno slati vojnike u Avganistan

Odluka o slanju borbene jedinice iz BiH u Avganistan apsolutno je besmislena, smatra vojno - politički analitičar Gostimir Popović.

 Popović: Besmisleno slati vojnike u Avganistan Izvor: MONDO

Popović kaže da ova odluka zemlju bez razloga izlaže mogućim terorističkim napadima, a vojnike koji su nedavno izašli iz građanskog rata velikim opasnostima.

"Govoriti o slanju trupa iz BiH bilo gdje u svijetu potpuno je kontraproduktivno. Zamajavanje javnosti da se traži manje opasna lokacija jeste bacanje prašine u oči, obična laž. Donošenje te odluke bilo bi krajnje loše, jer slati veliku borbenu jedinicu u žarište borbenih dejstava apsolutno nema smisla", rekao je Popović reagujući na izjavu zamjenika ministra odbrane BiH Marine Pendeš da "nije sporna odluka o upućivanju 130 pripadnika Oružanih snaga BiH u mirovnu misiju u Avganistan, već samo izbor lokacije".

Popović je za "Fokus" istakao da je veoma uznemirujuća činjenica to što više niko ne skriva da je riječ o velikoj borbenoj jedinici.

"Svi smo mi znali da će to biti veliki kontigent vojnika. Nevjerovatno je slati ljude u rat kada ne znate ni cilj i smisao tog rata", ističe Popović.

Predsjednik Boračke organizacije RS Pantelija Ćurguz rekao je da je slanje vojnika u Avganistan sulud posao, rekavši kako još gora sudbina čeka djecu ove zemlje ukoliko BiH postane članica NATO.

"Za čije interese treba da ginu vojnici iz BiH? Suludo je da vojnici odlaze u Avganistan i to pod turskom zastavom. Čudim se nekim političarima kada govore o ulasku u NATO. Ukoliko BiH postane članica te alijanse tada neće biti moguća ni rasprava o tome da li treba da se ide u rat, niti će to biti moguće spriječiti", kaže Ćurguz za "Fokus". (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE