• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilt na sudu zbog Plavšićeve?

Prijava Karlu Biltu zbog sukoba interesa pri odlučivanju o puštanju Biljane Plavšić na prijevremenu slobodu!?

 Bilt na sudu zbog Plavšićeve? Izvor: MONDO

Član parlamenta Kraljevine Švedske, socijaldemokrata Tomas Bodstrom, koji predsjedava Komitetom za pravdu, prijavio je ministra inostranih poslova ove zemlje Karla Bildta ustavnom komitetu tvrdeći da je Bilt došao u sukob interesa, učestvujući u odluci o puštanju Biljane Plavšić na slobodu.

Bodstrom traži od ustavnog komiteta da odluči da li je Bilt bio u sukobu interesa kada je bio jedan od učesnika u vladinoj odluci da se oslobodi Biljana Plavšić, prenio je švedski list SDV.

Bodstrom, bivši ministar pravde, izjavio je da ga je Bilt zvao u nekoliko navrata dok je obavljao ministarsku funkciju, kako bi se uvjerio da će se sa Biljanom Plavšić postupati dobro.

“On je više zvučao kao njen brat a ne neki advokat. Činilo mi se da imaju mnogo jače međusobne odnose”, kazao je Bodstrom.

Dodao je da bi takva snažna lična predanost Karla Bilta vjerovatno mogla dovesti do sukoba interesa pri donošenju odluke o njenom puštanju na slobodu.

Bilt je izjavio da je razmišljao o tome da li je došao u sukob interesa prije nego je vlada načinila odluku ali je shvatio da nije jer je to bilo pitanje izvršavanja odluka Međunarodnog tribunala u Hagu.

Švedski mediji podsjećaju da je Karl Bildt svjedočio za vrijeme suđenja Biljani Plavšić o njenim poslijeratnim naporima, ocjenjujući ih hrabrim. Ovo njegovo svjedočenje nije uticalo na najnovije optužbe.

(agencije / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE