• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Logoraši RS: Bez kolektivne odgovornosti!

Savez logoraša RS saopštio da suđenjem bivšem predsjedniku Radovanu Karadžiću ne može biti suđenje i RS!

 Logoraši RS: Bez kolektivne odgovornosti! Izvor: MONDO

Logoraši iz RS smatraju sramotnom činjenicu da su predstavnici velikog broja nevladinih organizacija iz Federacije BiH požurili da svojim prisustvom u blizini sudnice u Hagu izvrše pritisak na Sudsko vijeće "da bi donijelo presudu po njihovoj zamisli kojom bi RS i srpski narod bili proglašeni genocidnim".

Savez kategorički odbacuje sve učestalije navode bošnjačkih političkih krugova iz Sarajeva "da se u procesu suđenja bivšem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću u Hagu, sudi i cijeloj RS.”
"Karadžić je osumnjičen za ratni zločin i njemu se, kao pojedincu, trenutno sudi u Hagu i njegovo suđenje ni u kom slučaju ne može biti i suđenje RS", navodi se u saopštenju.

Savez napominje da su vrata Haškog tribunala uvijek otvorena za bošnjačke žrtve rata, a da su srpske žrtve tamo redovno "persone non grata".

Srpski logoraši podsjećaju da su imali želju da prisustvuju suđenju bivšem generalu Armije BiH Rasimu Deliću, ali da nisu mogli otputovati u Hag, jer nisu dobili vize.

Bivši predsjednik RS Radovan Karadžić, čije je suđenje bilo zakazano za ponedeljak , nije pojavio u sudnici, jer nije imao dovoljno vremena da pripremi odbranu, pa je novo suđenje zakazano dan kasnije.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE