• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Hag po istinu!

Predstavnici porodica poginulih iz RS idu u Hag da svjedoče o hrvtatsko-bošnjačkim zločinima nad Srbima u BiH!

 U Hag po istinu! Izvor: MONDO

Predsjedništvo Organizacije porodica zarobljenih boraca i nestalih civila RS odlučilo je da će njihovi članovi organizovano otići u Hag, kako bi holandskoj i cjelokupnoj svjetskoj javnosti posvjedočili o zločinima i agresiji nad Srbima u BiH.

Potpredsjednik Organizacije, Boro Peulić, rekao je da je ovaj zaključak usvojen s obzirom na činjenicu da je holandska i svjetska javnost uglavnom informisana o žrtvama rata i zločinu u BiH iz bošnjačkih izvora.

“To potvrđuju i različita dešavanja i mišljenja u međunarodnoj zajednici, te aktuelna posjeta Haškom tribunalu porodica žrtava rata bošnjačkog naroda koji se lažno predstavljaju kao žrtve rata BiH”, istakao je Peulić.

On je naveo da u posljednje vrijeme mediji izvještavaju o tome kako su predstavnici Udruženja iz BiH otputovali u Hag povodom početka suđenja nekadašnjem predsjedniku RS Radovanu Karadžiću.

“Ako oni misle da RS nije sastavni dio BiH onda mi to prihvatamo”, rekao je Peulić, zaključujući da predstavnici porodica poginulih iz RS za razliku od udruženja iz Federaciji BiH nisu išli u Hag da vrše pritisak na Haški tribunal u vezi sa suđenjima za ratni zločin.

(agencije / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE