• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić: Izmjene zbog izbornog zakona BiH

U izmjenama izbornog zakona nema nikakve politike niti bilo kakve teorije zavjere, izjavio Igor Radojičić

 Radojičić: Izmjene zbog izbornog zakona BiH Izvor: MONDO

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske (RS) Igor Radojičić rekao je da izmjene Izbornog zakona RS proističu iz obaveze parlamenta da svake četiri godine ovaj zakon analizira i prilagodi formuli koja je data Izbornim zakonom BiH.

"U tome nema nikakve politike niti bilo kakve teorije zavjere. Riječ je o čistoj matematici", istakao je Radojičić za ATV.

Iz PDP-a su u utorak rekli da neće podržati predložene izmjene Izbornog zakona RS, zbog toga što bi time bio smanjen broj poslanika u izbornim jedinicama pet i šest.

Poslanik SDS-a Vukota Govedarica rekao je da će ova stranka iskoristiti sve demokratske mehanizme da spriječi donošenje zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona RS koji je u formi nacrta uvršten u dnevni red naredne sjednice Narodne skupštine RS jer ovaj zakon diskriminiše građane istočnog dijela RS, budući da izbornim jedinicima pet i šest oduzima po jedan direktni i kompenzacioni mandat u parlamentu.

Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona RS predložio je predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić kao poslanik.

Prijedlog izmjene Izbornog zakona RS naći će se na narednoj sjednici Narodne skupštine RS, koja bi trebalo da bude održana 3. novembra.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE