• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Doček Plavšićeve moralna obaveza

Premijer RS Milorad Dodik kaže da je dolazak Biljane Plavšić u Beograd organizovao iz čisto moralnih razloga.

 Dodik: Doček Plavšićeve moralna obaveza Izvor: MONDO


U interjvuu za radio B92 Milorad Dodik je rekao da je imao potrebu da sačeka Biljanu Plavšić jer je cijenio njenu odluku da ode u Haški tribunal da ne bi opterećivala institucionalni kapacitet Republike Srpske (RS).

On je rekao i da je Plavšićeva u Beograd doputovala avionom Vlade RS i da je tu odluku donio on lično.

"Ona je otišla dobrovoljno i ja sam bio čovjek koji je ispratio, smatrao sam da je moja ljudska obaveza da to isto učinim i kada se vraća. Nisam želio da pošaljem bilo kakvu drugu poruku osim da imam jedan ljudski odnos prema Biljani, a kalkulacije drugih oko toga mogu danima da se prave", rekao je Dodik.

Premijer RS je objasnio da je lično on donio odluku o korišćenju aviona Republike Srpske kojim je Plavšićeva doputovala u Beograd.

Dodik je, između ostalog govorio i o odluci predsjedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da otkaže posjetu Švedskoj planiranu za početak novembra.

"On vjerovatno i nema šta da radi u Švedskoj, pa zato sad traži razloge. Na kraju krajeva, Biljana nije dobila nikakvu milostinju, ona je odležala dvije trećine kazne. Pravila Haškog tribunala kažu da se zatvorenik može pustiti na slobodu i nakon odležene polovine kazne, ukoliko to predloži Apelaciono vijeće tribunala. Pošto je vijeće tako odlučilo, ne vidim zašto gospodin Komšić pravi bilo kakvu galamu za samu Švedsku. Švedska i nije donijela odluka već je samo, u skladu sa pravilima, bila zemlja u kojoj je Biljana služila kaznu", rekao je Dodik.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE