• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kosorova želi da pridobije glaseče u BiH

Hrvatski premijer Jadranka Kosor dolazi u prvu službenu posjetu BiH 3. novembra kako bi pridobila hrvatsko glasačko tijelo na ovim prostorima

 Kosorova želi da pridobije glaseče u BiH Izvor: MONDO


Hrvatski premijer Jadranka Kosor, koja u prvu službenu posjetu BiH dolazi 3. novembra, želi da pridobije hrvatsko glasačko tijelo na ovim prostorima, jer se približavaju predsjednički izbori u Hrvatskoj, rekli su izvori "Euroblica'' u Savjetu ministara i Predsjedništvu BiH, koji će biti njeni domaćini.

Kosorova želi i da, kao što je nedavno ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić podržao Republiku Srpsku, da podršku Hrvatima u BiH. Međutim, očekuje se da će ona, kao i Jeremić, ''pod pritiskom EU i SAD'', naglasiti podršku cjelovitosti BiH i dogovoru njenih naroda.       

Predsjedavajući Savjeta ministara Nikola Špirić rekao je da se već duže vrijeme dogovara ovaj susret i da ''uskoro slijedi uzvratna posjeta Zagrebu''.

''Zvaničnom Zagrebu nimalo ne odgovara to što je diplomatija Srbije izuzetno aktivna u BiH. Želja Kosorove je bila da se sastane samo sa hrvatskim strankama i podrži ih u eventualnim ustavnim promjenama. Ali, kako bi takva politika bila providna i suprotna deklarativnoj podršci cjelovitosti BiH, ona je odlučila da se sastane sa zvaničnicima BiH'', rekao je sagovornik lista.

Prema njegovim tvrdnjama, Kosorovoj se ''toliko žurilo'' da je planirala da u BiH dođe čak 20. oktobra, ali da to nije bilo moguće zbog obaveza zvaničnika BiH.

Portparol HDZ-a 1990 Veso Vegar rekao je da ova stranka očekuje sastanak sa Kosorovom.

''Prilikom našeg posljednjeg susreta s njom u Zagrebu ona je izrazila želju da dođe u BiH i da razgovaramo o rješavanju brojnih pitanja od značaja za hrvatski narod. Međutim, ona je i tada istakla da dolazi kao premijerka i da je i aktuelna politička situacija u BiH predmet njenog interesovanja, kao i rješavanje otvorenih pitanja dvije zemlje, jer BiH Hrvatska smatra važnim partnerom'', istakao je Vegar.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE