• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Puna saradnja BiH i Haga

Komšić, Radmanović i Silajdžić na sastanku sa Bramercom ocijenili da postoji puna saradnja BiH i Haga.

 Puna saradnja BiH i Haga Izvor: MONDO

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Haris Silajdžić, i glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc ocijenili su da postoji puna saradnja između svih zvaničnih institucija BiH sa Haškim tribunalom.

Bramec je istakao da se svi zahtjevi Haškog tribunala, prema zvaničnim institucijama BiH, relativno brzo rješavaju i iskazao uvjerenje da će se takva praksa nastaviti i ubuduće.

Članovi Predsjedništva BiH susreli su se danas u Sarajevu sa glavnim tužiocem Haškog tribunala u Sarajevu, tokom čega je bilo govora o BiH, njenom putu evroatlantskih integracija i s tim u vezi, saradnji BiH sa Haškim sudom.

Bramerc je istakao da je početak suđenja Radovanu Karadžiću važan događaj, te da je prioritet u radu Tužilaštva, privođenje Ratka Mladića i Gorana Hadžića pred lice pravde, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U toku sastanka razmatrana je i mogućnost produženja mandata stranih sudija i tužilaca u BiH.

Bramercova posjeta Sarajevu organizovana je uoči pripreme redovnog polugodišnjeg izvještaja Savjetu bezbjednosti UN o saradnji BiH i drugih država regiona sa Haškim tribunalom, kao i o primjeni završne strategije o radu Tribunala.

Bramerc je članovima Predsjedništva BiH čestitao na ulasku u Savjet bezbjednosti UN i izrazio uvjerenje da će BiH i na tom nivou podržavati rad Tribunala. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE