• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosić: Vrijeme je da OHR ode iz BiH

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je u četvrtak da je vrijeme da OHR ode iz BiH.

 Bosić: Vrijeme je da OHR ode iz BiH Izvor: MONDO

On je u četvrtak u Zvorniku rekao i da međunarodna zajednica, ne deklarativno nego stvarno, treba da prepusti domaćim političarima da rješavaju aktuelna pitanja u zemlji.

"Međunarodna zajednica navikla je predstavnike bošnjačkih političkih stranaka da za njih rješavaju probleme, čime su oni postali razmaženi pa i dalje nastoje da se takva politika nastavi, jer time ne preuzimaju nikakvu odgovornost na sebe", rekao je Bosić novinarima.

On je naglasio da se politička kriza produbljuje, dok istovremeno bezbjednosne prijetnje dolaze od lidera Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića, koji je četiri ili pet puta ponavljao mogućnost oružanih sukoba, a niko iz međunarodne zajednice nije reagovao.

Komentarišući izjavu šefa diplomatije BiH Svena Alkalaja da su državni organi mjesto gdje se odlučuje o referendumu za ulazak BiH u NATO, Bosić je rekao da Alkalaj pokušava da kontrira inicijativi SDS-a, koju je podnio Narodnoj skupštini da RS raspiše referendum oko ulaska u NATO, prijetnjom da će cijela BiH organizovati referendum.

"Zna Alkalaj da to nema nikakve veze sa realnošću, jer nema ni institucionalne ni političke mogućnosti da se referendum organizuje na nivou BiH", rekao je Bosić i pojasnio da referendum mogu raspisati isključivo entiteti, te da nema ništa protiv da i Federacija BiH raspiše referendum oko ulaska u NATO. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE