• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžiju optužuju za korupciju

Čelni funkcioneri SDP-a su u panici zbog navodnog reketiranja Nihada Imamovića, direktora ASA Holdinga, piše sarajevski nedjeljnik "Global".

 Lagumdžiju optužuju za korupciju Izvor: MONDO

Lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija i rukovodstvo stranke suočeno je sa optužbama za korupciju koja je otvorena aferom reketiranja jednog od najpoznatijih sarajevskih biznismena Nihada Imamovića, direktora ASA Holdinga.

Prema pisanju sarajevskog nedjeljnika "Global", nakon što je federalni MUP podnio prijavu za korupciji protiv visokog funkcionera ove stranke i načelnika sarajevske opštine Novi grad Damira Hadžića i njegovog poslovnog partnera Huseina Hasibovića, čelništvo SDP-a je u panici.

Tužilaštvo BiH pokušaće istražiti uloge i moguću odgovornost u lancu korupcije u Sarajevu predsjednika SDP Zlatka Lagumdžije te SDP-ovog gradonačelnika Sarajeva Alije Behmena i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Marina Ivaniševića, navodi list.

Da stvar nije nimalo bezazlena i da je čelništvo SDP u panici, ističe nedeljnik, potvrđuje i hitno sazivanje tajnog sastanka koji je inicirao lider ove stranke Zlatko Lagumdžija.

Na tom sastanku, koji je potkrijepljen i fotografijom, u sarajevskom hotelu "Evropa" okupili su se Lagumdžija, Hadžić, Rusmir Mesihović i Marin Ivanišević, takođe iz najužeg rukovodstva SDP-a, a prisutni su bili i glavni i odgovorni urednik sarajevskih dnevnih novina "SAN", te načelnik kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo Predrag Kurteš.

Ističući da nije uopšte sporno pravo bilo koga da se druži s kim god želi "Global" navodi da je sporna i opasna otvorena povezanost medijskih i policijskih struktura s čelnicima stranke koje je upravo policija prijavila za korupciju, o čemu su mediji danima izvještavali.

Prema saznanjima "Globala", Tužilaštvo BiH trebalo bi da proširi istragu vjerujući da Hadžić nikako nije mogao sam osmisliti i pokušati provesti plan reketiranja jednog od najpoznatijih sarajevskih biznismena Nihada Imamovića, direktora ASA Holdinga.

Imamović je svojedobno uputio prijavu FMUP-u da su mu članovi rukovodstva SDP-a, putem posrednika, tražili 2,5 miliona KM mita, navodno za izbornu kampanju te stranke, a kako bi objekt koji Imamović gradi u sarajevskom naselju Otoka, na području opštine čiji je Hadžić načelnik, uvrstili u regulacioni plan.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE