• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osuđen komandant "Predinih vukova"

Bivši komandant jedinice "Predini vukovi Predrag Kujundžić osuđen je pred Sudom BiH na 22 godine zatvora zbog zločina nad Bošnjacima.

 Osuđen komandant "Predinih vukova" Izvor: MONDO

Kujundžić je izvršio, podsticao i nije spriječio seksualno ropstvo, silovanja, progon i druga nečovječna djela, navodi se u presudi i dodaje da su sva navedena djela urađena s "diskriminatorskom namjerom".

Kujundžić je osuđen i zbog prisilnog preseljenja stanovnika iz dva dobojska naselja, ali i zbog toga što nije preduzeo mere da spriječi odvođenje muškaraca iz logora u "živi štit" kada je njih 17 poginulo.

On je proglašen krivim i za silovanje i držanje u ropstvu maloljetne osobe koja je na suđenju iskaz dala kao zaštićena svjedokinja.

Takođe je proglašen krivim za nagovaranje osobe s nadimkom Golub za silovanje.

"Kujundžić je nakon silovanja svjedokinji naredio da će morati raditi sve što od nje bude tražio u periodu od juna do decembra 1992. godine. Time ju je prisilio na seksualno ropstvo. Tjerao ju je da nosi na lančiću privezak-krst, promijenio joj ime u srpsko, tjerao je da oblači srpsku uniformu", navodi se u presudi.

Prilikom odmjeravanja visine kazne, Sudsko vijeće je imalo u vidu i olakšavajuće okolnosti, da je optuženi porodičan čovjek i da nije ranije osuđivan, dok su kao otežavajuće okolnosti uzeli broj žrtava i maloljetnost silovane osobe.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE