• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubić novi - stari predsjednik HDZ 1990

Božo Ljubić ponovo je izabran za predsjednika HDZ-a 1990 na drugom izbornom Saboru ove stranke.

 Ljubić novi - stari predsjednik HDZ 1990 Izvor: MONDO

Za zamjenika stranke, takođe, ponovo je imenovan Martin Raguž, dok su potpredsjednici Rudo Vidović, Nedjeljko Rimac, Damir Ljubić i Perica Jelečević.

Rukovodstvo stranke poslalo je jasnu poruku sa Sabora da je ovim izborom ponovo stabilizovana situacija u stranci, koja je bila uzdrmana zbog različitih špekulacija i destruktivnog djelovanja nekih članova koji su i napustili stranku. Ljubić je poručio članovima da je HDZ 1990 skupo koštala "sapunica nazvana ujedinjenje dva HDZ-a" i da njegova stranka nastavlja samostalno djelovanje.

"Stranka neće biti `švedski sto` za pohlepne karijeriste ili za bilo kakve marginalce koji su samo neko i nešto ako su odbornici ili poslanici", istakao je Ljubić. On je kritikovao i kadrove stranke koji nisu bili na visini izazova, dok je za neke rekao da su se "čak i stavili u funkciju rušenja HDZ-a 1990".

Ljubić je istakao da prijedlozi, koji su nedavno predstavljeni na Butmiru, ni na koji način ne osiguravaju Hrvatima ravnopravnost u BiH, te poručio da će ova stranka i dalje snažno zastupati potrebu donošenja novog ustava, koji će omogućiti ravnopravnost i državnu funkcionalnost.
"Nacionalna ravnopravnost je uslov opstanka BiH. Nećemo stati dok to ne realizujemo. Iskoristićemo sve institucionalne kanale domaće i međunarodne da to ostvarimo, a ako će biti potrebno i sve ostale metode poznate u demokratskom svijetu", poručio je Ljubić.

HDZ 1990 usvojio je i dopunjenu programsku Deklaraciju, u kojoj se, osim neprihvatanja ponuđenih rješenja u Bitmiru, navodi da ona predstavljaju namjeru stvaranja BiH kao konfederacije sa dva unitarna entiteta. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE