• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Avaz" tuži OHR i traži 50 miliona evra odštete

"Dnevni Avaz" najavio tužbu protiv OHR-a uz odštetni zahtjev od 50 miliona evra. OHR žali zbog objavljivanja spornih članaka.

 "Avaz" tuži OHR i traži 50 miliona evra odštete Izvor: MONDO

Tužba je uslijedila nakon razotkrivanja, kako tvrde iz lista, montiranih šema u kojima se politički i vjerski vrh bošnjačke vlasti kao i vodeći biznismeni u Federaciji BiH kvalifikuje kao kriminalna mreža.

"Monstruozne montaže i vaninstitucionalne interne optužbe lažnog tipa o poslovnim šemama i transakcijama koje nikada nisu postojale, niti su bile moguće, plasirane su diplomatskom koru u Sarajevu u ime i ispred OHR-a", podsjećaju iz ove medijske kuće.

Zbog nedopustivog i ničim argumentovanog pokušaja rušenja poslovnog kredibiliteta kompanije, "Avaz" će podnijeti krivičnu prijavu protiv zamjenika visokog predstavnika u BiH američkog diplomate Rafija Gregorijana i nepoznatog službenika OHR-a koji se zove Erik i označen je kao autor sporne šeme.

Njih dvojica su, smatraju u sarajevskoj medijskoj kući, na kriminalan način teško zloupotrijebili svoje funkcije i mandat OHR-a. Za ovaj sudski spor kompanija "Avaz" će angažovati referentne advokatske kancelarije u Vašingtonu i u Evropi.

U petak se oglasio i OHR koji je izrazio duboko i iskreno žaljenje zbog neugodnosti ili neprijatnosti izazvanih objavljivanjem ovih članaka.

Magazin "Global" od 29. oktobra i dnevne novine "Avaz" od 30. oktobra objavili su priče koje su zasnovali na papirima koje su javno povezali sa Kancelarijom visokog predstavnika, navodi se u saopštenju OHR-a.

U saopštenju se ističe da ono što su objavili magazin "Global" i "Dnevni avaz" izgleda kao grafički prikaz izvještavanja iz javnih izvora kroz nekoliko posljednjih godina.

"Visoki predstavnik Valentin Incko duboko i iskreno žali zbog bilo kakve neugodnosti ili neprijatnosti izazvane objavljivanjem ovih članaka", navodi se u saopštenju.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE