• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lagumdžija pod istragom za iznudu?

Tužilaštvo BiH naložilo je Federalnoj upravi policije da proširi istragu u aferi pokušaja iznude 2,5 miliona KM od direktora ASA Holdinga.

 Lagumdžija pod istragom za iznudu? Izvor: MONDO

U pitanju je istraga u aferi pokušaja iznude od direktora Nihada Imamovića za kampanju SDP-a BiH.

U Tužilaštvu BiH nisu željeli ni da potvrde ni da demantuju nezvanične informacije da je ova istraga proširena i na predsjednika SDP-a BiH Zlatka Lagumdžiju, SDP-ovog gradonačelnika Sarajeva Aliju Behmena i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Marina Ivaniševića.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić nije želio da govori o detaljima, jer je predmet u fazi istrage, dok je portparol Federalnog MUP-a Robert Cvrtak odbio da kaže da li je istraga proširena na Lagumdžiju, Behmena i Ivaniševića.

MUP Federacije BiH je nedavno podnio prijavu protiv članova rukovodstva SDP-a, načelnika sarajevske opštine Novi Grad Damira Hadžića i njegovog poslovnog partnera Huseina Hasibovića zbog ucjenjivanja Imamovića i drugih biznismena.

Osumnjičeni su od Imamovića tražili 2,5 miliona KM za kampanju SDP-a BiH da bi mu zauzvrat u regulacioni plan uvrstili poslovno-stambeni objekat koji je počeo da gradi u sarajevskom naselju Otoka u opštini Novi Grad.

Direktor ASA Holdinga Nihad Imamović rekao je da je prijavu za iznudu novca Federalnom MUP-u podnio u junu, ali da u njoj nisu pominjana imena, te da mu nije poznato da li je istraga proširena i na koga. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE