• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Neće biti novog rata u BiH!

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić izjavio je rekao je da oružani sukob u BiH nije realan

 Ivanić: Neće biti novog rata u BiH! Izvor: MONDO

Ipak, on smatra da je politički sukob realan, kao i bježanje investitora i međunarodnih institucija od BiH. Komentarišući sve češće izjave lidera SDA Sulejmana Tihića da su mogući novi sukobi u BiH, Ivanić je istakao da je riječ o ličnim sujetama pojedinih političkih ličnosti u BiH, koji žive u prošlosti i kojima je smisao djelovanja produbljivanje sukoba, bez razmišljanja o posljedicama.

Govoreći o "butmirskim razgovorima" i reformi Ustava BiH, Ivanić smatra da ona sada nije moguća i da međunarodna zajednica neće odustati od BiH. Prema njegovim riječima, političari iz Sarajeva treba da zaborave da će neko van BiH rješavati njene unutrašnje probleme.

Ivanić tvrdi da je odluka o ukidanju Kancelarije visokog predstavnika već donesena i ona se postepeno gasi, ali to još nije formalno objavljeno.

”Ne mislim da će se to dogoditi ni na narednom sastanku Savjeta za implementaciju mira, a tome je doprinio neuspjeh butmirskih pregovora. OHR više nema suštinski jaku ulogu u BiH i to od njega ne treba očekivati", istakao je Ivanić za sarajevski "Dnevni avaz". Prema njegovom mišljenju, referendum i otcjepljenje Republike Srpske nije realno, jer je interes RS očuvanje sadašnjeg statusa entitet u okviru BiH. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE