• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska garant postojanja srpskog naroda u BiH

Srpska je danas garant postojanja srpskog naroda u BiH, izjavio u Trstu predsjednik RS Rajko Kuzmanović.

 Srpska garant postojanja srpskog naroda u BiH Izvor: MONDO

Predsjednik Republike Srpske (RS) Rajko Kuzmanović izjavio je da je RS danas garant postojanja srpskog naroda u BiH i da je njen cilj da se BiH afirmiše kao demokratska i slobodna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta, na putu prema punopravnom članstvu u EU.

"Za postizanje ovih ciljeva potrebna nam je pomoć naših prijatelja iz svijeta, uključujući i Italiju, koja je do sada pokazala visok stepen saglasnosti i pomoći RS i BiH", rekao je Kuzmanović na svečanoj akademiji povodom proslave 140 godina od osvećenja pravoslavnog hrama Svetog Spiridona Čudotvorca u Trstu i 240 godina bogosluženja na srpskom jeziku u ovom gradu.

Na svečanoj akademiji, održanoj u teatru Verdi u Trstu, Kuzmanović je istakao da je Trst bio otvoren i gostoljubiv prema Srbima koji su došli u ovaj grad i da im je omogućeno da slobodno rade i žive i očuvaju svoj identitet i duhovnost, što se, kako je naglasio, najbolje vidi i u djelatnosti Srpske pravoslavne crkvene optštine.

U saopštenju iz Biroa za odnose sa javnošću predsjednika RS navodi se da je Kuzmanović istakao značaj Srpske pravoslavne crkve, kao stabilne institucija, sa dubokim korijenima, koja predstavlja pouzdan duhovni oslonac svom narodu.

Na svečanoj akademiji predsjedniku RS uručena je gramata Srpske pravoslavne crkvene opštine u Trstu.

Svečanoj akademiji prisustvovali su i predsjednik regije Frijuli-Venecija-Đulija Renco Tondo, gradonačelnik Trsta Roberto Dipjaca i ambasador Srbije u Italiji Sanda Rašković-Ivić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE