• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Silajdžić u Egiptu poluprivatno

Nebojša Radmanović za posjetu Harisa Silajdžića Egiptu saznao iz madija.

 Silajdžić u Egiptu poluprivatno Izvor: MONDO

Posjeta člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića Egiptu nije najavljena Predsjedništvu BiH, niti je član ove institucije iz Republike Srpske (RS) Nebojša Radmanović upoznat s razlozima i ciljem te posjete, nego je za nju sazao iz medija.

"Mi ne znamo koji su povod i razlozi Silajdžićeve posjete Egiptu. On kao član Predsjedništva može da ide gdje želi, ali to se ne može tretirati kao zvanična posjeta", rečeno je "Glasu Srpske" u Radmanovićevom kabinetu.

Iz Radmanovićevog kabineta navode da svi stavovi koje Silajdžić tamo iznese ne predstavljaju stav Predsjedništva, niti cijele BiH, tim više što se radi o, za BiH, vrlo bitnoj zemlji.

"Čudno je što je koordinaciju te posjete obavio ambasador iz Kuvajta Jasin Ravašde, koji je njegov lični prijatelj. Postavlja se pitanje zašto je Ravašde išao u Egipat kada BiH u Egiptu ima akreditovanog ambasadora Slobodana Šoju", ističu u Radmanovićevom kabinetu.

Silajdžićeva posjeta Egiptu nije najavljena ni na zvaničnoj veb stranici Predsjedništva BiH.

Silajdžić i predsjednik Egipta Hosni Mubarak izrazili su obostrano zadovoljstvo kvalitetom političkih i ukupnih odnosa dvije zemlje, kao i spremnost za intenziviranje ekonomskih odnosa, saopšteno je iz Silajdžićevog kabineta.

Silajdžić se u nedjelju sastao i sa ministrom inostranih poslova Egipta, dok su za ponedjeljak planirani susreti sa drugim visokim zvaničnicima.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE