• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udar na narko-mafiju: Moguća bosanska "Morava"

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je da je u BiH moguća i poželjna akcija protiv narko-mafije poput srpske akcije "Morava".

 Udar na narko-mafiju: Moguća bosanska "Morava" Izvor: MONDO

Čađo smatra da hapšenje narko-dilera u Srbiji predstavlja ohrabrenje svim dobronamjernim pripadnicima bezbjednosnih struktura u regionu za sagledavanje vlastite mogućnosti organizovanja takve akcije.

"MUP i Policija RS, u skladu sa procjenama i potrebama, kreira slične sopstvene aktivnosti i pokušava da iz aktivnosti koje provode drugi preuzme pozitivne inspiracije i iskustva za prostor RS", rekao je Čađo danas novinarima u Banjaluci, komentarišući akciju obračuna države Srbije sa narko-mafijom.

Čađo nije isključio mogućnost da se takva akcija provede i u BiH u saradnji sa bezbjednosnim agencijama u zemlji.

"Takve akcije u BiH su moguće i poželjne. MUP RS potpuno je spreman, za razliku od mnogih koji kažu da sve to može, ali kada se pojave na političkom skupu govore o nepostojanju saradnje MUP-a RS i izmišljenim kritikama na račun te institucije", dodao je Čađo.

On je pozdravio uspješnu realizaciju akcije "Morava", uputivši čestitke resornom ministru, direktoru Policije Srbije i svim pripadnicima MUP-a Srbije.

Direktor Policije RS Uroš Pena rekao je da akcija "Morava" u Srbiji ima odjeka i reprekusija na narko-mafiju u bilo kojoj zemlji regiona.

"U zavisnosti od rezultata istrage povodom ove akcije, sasvim je moguće da imamo određene aktivnosti i u RS", istakao je Pena.

MUP Srbije u posljednje vrijeme pokrenuo je akciju obračuna države sa narko-mafijom u kojoj je uhapšeno više od 650 dilera.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE