• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radojičić popularniji od Dodika

Banjalučani smatraju da je najpopularniji političar u RS Igor Radojičić, pokazalo je istraživanje “Prajm komjunikejšn”.

 Radojičić popularniji od Dodika Izvor: MONDO

U anketi sprovedenoj među Banjalučanima najbolje ocjene među političarima iz RS i to čak 4,05, dobio je predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić, a iza njega slijedi premijer Srpske Milorad Dodik sa ocjenom 3,94.

Na trećem mjestu se nalazi  Nebojša Radmanović (3,90), a prate ga Ognjen Tadić (3,74) Nikola Špirić (3,73), Branislav Borenović (3,70) i Mladen Ivanić (3,51). Ovim istraživanjem obuhvaćeno je 1.000 punoljetnih ispitanika, tehnikom usmenog intervjua .

Direktor agencije "Prajm komjunikejšn" Dragan Močević, za "Novosti", kaže da je istraživanje pokazalo da raste popularnost mladih političara, kao što su Radojičić, Borenović ili Tadić.

”Interesantno je da su sva trojica, po popularnosti, ispred lidera svojih stranaka. Takođe, rezultati istraživanja pokazali su da su oni prihvatljiviji i za glasače drugih stranaka - kaže Močević.

Za predsjednika Narodne skupštine RS Igora Radojičića, Močević kaže da je ovo prvi put da se on nalazi ispred premijera Dodika po popularnosti i to sa izuzetno visokom ocjenom. On dodaje da pomalo iznenađuje i visok rejting Borenovića i Tadića, koji se nalaze ispred svojih stranačkih šefova, Mladena Ivanića i Mladena Bosića.

”Istraživanje pokazalo je da dolaze mladi političari kojima narod vjeruje više nego nekima do sada. Istraživanje jeste pravljeno samo sa građanima Banjaluke, ali ne treba zaboraviti da percepcija političara u Banjaluci mnogo govori i o njihovoj percepciji na prostoru cijele RS. Takođe, ne treba zaboraviti da su u Banjaluci i svi važniji mediji”,  kaže Močević.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE