• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hapšenja kriminalaca po Sarajevu

U Sarajevu uhapšena trojica autodilera. Policija traga za njihovim saučesnikom.

 Hapšenja kriminalaca po Sarajevu Izvor: MONDO

Nijaz Karkelja zvani Nisko (45) i Adis Hasanagić (30), obojica iz Sarajeva, te Makedonac Enis Mandal (26), uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda i teška krađa Sarajevska policija i dalje traga za njihovim saučesnikom 28-godišnjim Fočakom H.Š.

Karkelja, Hasanagić i Mandal su predati u nadležnost sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, gdje će naknadno biti odlučeno o mjeri pritvora.

Naime, sarajevska policija je u koordiniranoj akciji sa sarajevskim Kantonalnim tužilaštvom oformila tim čiji je zadatak bio da otkriju grupu koja se na području Kantona Sarajevo ali i šire, bavi organizovanom krađom automobila, te iznudama novca od vlasnika za ukradeni automobil.

Operativnim radom na terenu otkriveno je da su Karkelja i ostali uhapšeni pripadnici te grupe, te je izvedena akcija njihovog hapšenja.

Tokom akcije, u Tarčinu je pronađen automobil ”VW Transporter”, turskih nacionalnih oznaka, vlasništvo turskog državljnina U.M.S., čija je vrijednost oko 60.000 KM, a koje je ukradeno 2. novembra ove godine na području opštine Ilidža.

Tokom hapšenja kod osumnjičenih je pronađen novac koji su preuzeli od vlasnika ukradenog vozila i to kao nadoknadu za povrat, kao i veći broj mobitela sa karticama, koje su koristili prilikom iznude, odnosno pozivanja vlasnika vozila.  Od Mandala je oduzet i automobil ”Audi A6”, bh. registarskih oznaka, radi daljih provjera.

Svi uhapšeni su odranije poznati sarajevskoj policiji po činjenju različitih krivičnih djela.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE