• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ostavka direktora penzionog fonda FBiH

Vlada Federacije BiH prihvatila je ostavku direktora federalnog Zavoda za penziono i invalidsko osiguranje Adema Borića.

 Ostavka direktora penzionog fonda FBiH Izvor: MONDO

Za vršioca dužnosti imenovan je Muhidin Subašić.

Iz Vlade FBiH saopšteno je da je kao razlog ostavke Borić naveo pogoršanje zdravstvenog stanja.Subašić će vršiti dužnost direktora federalnog Zavoda PIO do okončanja procedure imenovanja novog direktora, a najduže na rok do 60 dana.

Na sjednici usvojen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu kojim se postojeća rješenja usklađuju sa odredbama konvencija Međunarodne organizacije rada Izmjene se odnose na plaćeni godišnji odmor, minimalno starosno doba, zaštitu materinstva i jednakost muške i ženske radne snage za rad jednake vrijednosti.

Osim toga, predloženim izmjenama i dopunama utvrđeni su osnovni kriterijumi na osnovu kojih se sindikat, odnosno udruženje poslodavaca kvalifikuju reprezentativnim da budu socijalni partneri i da učestvuju u kolektivnom pregovaranju i drugim oblicima socijalnog dijaloga. Vlada FBiH razmatrala je Izvještaj o devetomjesečnom izvršenju budžeta u kome se navodi da je kroz prihode, primitke i finansiranje ostvareno 1.492 miliona KM, što je 70 odsto u odnosu na rebalansirani budžet. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE