• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Zavadili nas, pa vladaju

Tri naroda u BiH treba da prestanu da ratuju između sebe i da sami naprave zemlju samoodrživom, izjavio za "Glas Srpske" Bakir Izetbegović.

 Izetbegović: Zavadili nas, pa vladaju Izvor: MONDO

Potpredsjednik SDA Bakir Izetbegović rekao je nakon otvaranja afere "šema" u Federaciji da tri naroda u BiH treba da prestanu da ratuju između sebe i da sami naprave zemlju samoodrživom.

"Očito je da smo mi ovdje zavađeni pa zato mogu da vladaju nama. Moramo da prestanemo da ratujemo između sebe. Treba da prestanu napadi i na BiH i na Republiku Srpsku. Sami treba da napravimo ovu zemlju samoodrživom, a onda se OHR-u i strancima treba zahvaliti i pozdraviti se s njima", rekao je Izetbegović za "Glas Srpske".

Šeme OHR-a o kriminalnoj uvezanosti političke, vjerske i poslovne bošnjačke elite on je nazvao slikovnicama, a ne ozbiljnim izvještajima i dodao da vjeruje da takve šeme postoje za sva tri naroda u BiH.

Izetbegović smatra da iza OHR-ovih šema stoje i ovdašnji i ljudi iz međunarodne zajednice koji time žele sebi da dignu važnost i cijenu.

"Tako sebi prave poziciju da su jako potrebni OHR-u, ambasadama, međunarodnoj zajednici i da ih treba dobro platiti. Na osnovu toga oni onda od šefova dobijaju sredstva, pozicije, fondove i saradnike", naveo je on.

Izetbegović je ocijenio da takvi izvještaji namjerno i smišljeno idu prema svjetskim centrima, Vašingtonu, Briselu i da je onda teško otkloniti tu "fleku" kada uđe u neku bazu podataka.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE