• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Internet incident Srpske i SAD

Američki senator Bendžamin Kardin razočaran što je na web stranici Vlade Srpske nakon sastanka u Vašingtonu postavljen netačan sadržaj.

 Internet incident Srpske i SAD Izvor: MONDO

"Imajući u vidu koliko često sam, tokom sastanka, pominjao pitanje ustavne reforme, razočaravajuće je bilo vidjeti da se pitanje ustavne reforme u njemu ne spominje. Svi, naravno, žele da se Kancelarija visokog predstavnika zatvori, ali samo u kontekstu ispunjavanja pet ciljeva i dva uslova koje je postavio Savjet za implementaciju mira, što, po mom mišljenju, uključuje i pitanje ustavne reforme", kaže Kardin.

On je ponovio da je ustavna reforma ključna za stvaranje funkcionalne države Bosne i Hercegovine, te dodao da se bosanskohercegovački lideri moraju usaglasiti oko toga šta ta reforma podrazumijeva.

"Ovo je suština onoga što sam rekao delegaciji koja me je posjetila. Pored toga, izrazio sam nadu da će Sjedinjene Američke Države ostati aktivne u tim nastojanjima, pošto su već uložile mnogo resursa i diplomatskog angažmana u Bosnu i Hercegovinu u posljednjih 15 godina. Ukoliko, i samo ukoliko, Vlada Republike Srpske dijeli ovaj stav da je ustavna reforma ključna za napredak BiH, tada može tvrditi da podržavam njihov stav", rezimirao je američki senator, prenosi Ambasada SAD-a u BiH.

Na web stranici Vlade Republike Srpske stoji da su se u razgovoru sa senatorom Kardinom političari iz RS-a "složili da BiH treba da se usredsredi na zatvaranje OHR-a, dobijanje članstva u NATO-u i otpočinjanje pregovora o priključenju sa Evropskom unijom." U nastavku izvještaja stoji i to da je senator Kardin "podržao stav Republike Srpske da će napredak ka ovim cijeljima biti rezultat pregovora između domaćih političkih lidera". Ustavne reforme nisu spomenute.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE