• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Global" tuži Gregorijana i "Oslobođenje"

Politički magazin "Global" tužiće zamjenika visokog predstavnika Rafija Gregorijana i vlasnike lista "Oslobođenje" Hilmu i Muju Selimovića.

 "Global" tuži Gregorijana i "Oslobođenje" Izvor: MONDO

Magazin u saopštenju navodi da je iz Gregorijanove kuhinje plasirana dezinformacija da je novinarka "Globala" kćerka Duška Kusmuka, pripadnika mreže pomagača Ratka Mladića.

"U broju `Oslobođenja, ratnoprofiterskog biltena porodice Selimović objavljena je monstruozna laž kojom se pokušava diskreditovati Global i novinarka našeg magazina", ističe se u saopštenju magazina.

U saopštenju, koje je potpisala glavna i odgovorna urednica "Globala" Edina Latif, navodi se da je i ovog puta Gregorijan otišao predaleko sa lažima i fabrikovanjem, zbog čega su prinuđeni sudskim putem zatražiti zaštitu.

Sarajevsko "Oslobođenje" objavilo je da posjeduje srpsku šemu koja povezuje entitetske institucije sa privatnim agencijama za obezbjeđenje, kao i vrh izvršne vlasti sa privatnim firmama koje je Vlada Srpske kreditirala posredstvom Investiciono-razvojne banke RS.

"Dnevni avaz" je prošle sedmice najavio tužbu protiv OHR-a uz odštetni zahtjev od 50 miliona evra nakon razotkrivanja, kako tvrde, montiranih šema u kojima se politički i vjerski vrh bošnjačke vlasti kao i vodeći biznismeni u Federaciji kvalifikuje kao kriminalna mreža.

Zbog nedopustivog i ničim argumentovanog pokušaja rušenja poslovnog kredibiliteta kompanije, "Avaz" će podnijeti krivičnu prijavu protiv zamjenika visokog predstavnika u BiH američkog diplomate Rafija Gregorijana i nepoznatog službenika OHR-a koji se zove Erik i označen je kao autor sporne šeme.

Njih dvojica su, smatraju u sarajevskoj medijskoj kući, na kriminalan način teško zloupotrijebili svoje funkcije i mandat OHR-a. Za ovaj sudski spor kompanija "Avaz" će angažovati referentne advokatske kancelarije u Vašingtonu i u Evropi. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE