• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Špirić: Dijalogom do napretka

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić razgovarao je u Budimpešti sa premijerom Mađarske Gordonom Bajnaijem

 Špirić: Dijalogom do napretka Izvor: MONDO


Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić ocijenio je u razgovoru sa premijerom Mađarske Gordonom Bajnaijem u Budimpešti da je unutrašnji dijalog legitimnih političkih predstavnika jedini način daljeg napretka BiH.

On je naglasio važnost što skorije liberalizacije viznog režima koja bi proizvela novi optimizam u BiH i zatražio podršku Mađarske, te u tom smislu ukazao na učinak u ispunjavanju uslova iz Mape puta.

Predsjedavajući Savjeta ministara iskazao je interesovanje BiH za unapređenje trgovinske razmjene i smanjenja deficita BiH, kao i interes za veća mađarska ulaganja.

Konstatovano je da su odnosi između dvije zemlje dobri i bez otvorenih pitanja, a bilateralni kontakti na najvišem nivou već nekoliko godina, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Bajnai je potvrdio da Mađarska podržava evropski put BiH, te da je i to jedan od razloga zašto je organizovana današnja konferencija u Budimpešti pod nazivom "BiH ka stabilizaciji, prosperitetu i evropskim integracijama".

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH razgovarao je i sa ministrom inostranih poslova Mađarske Peterom Balažom, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE