• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi grip odgađa izbore u Ukrajini?

Ukrajina bi mogla da odgodi do maja predsjedničke izbore koji su zakazani za 17. januar ukoliko vlasti ne budu u stanju da kontrolišu novi grip.

 Novi grip odgađa izbore u Ukrajini? Izvor: MONDO

Igor Popov, zamjenik šefa predsjedničkog sekretarijata, optužio je Vladu premijera Julije Timošenko da je nespremno dočekala epidemiju i najavio mogućnost proglašenja vanrednog stanja.

"Nadamo se da će Vlada moći da kontroliše epidemiju bez vanrednog stanja“, naveo je Popov u tekstu za informativni sajt "Ukrajinska pravda" .

On je dodao da mjere koje su već preduzete, poput zabrane javnih okupljanja, uključujući političke skupove, pokreću pitanja o stepenu regularnosti izbora.

"Do glasanja je ostalo više od dva mjeseca, pa je sasvim moguće da se prevaziđe prvi talas gripa i izbjegne drugi talas. Ukoliko bude proglašeno vanredno stanje, izbori će morati da budu odgođeni", napisao je ukrajinski zvaničnik.

Vanredno stanje i datum održavanja izbora su stvari o kojima odlučuje parlament. U ovom trenutku većina parlamentarnih stranaka želi da izbori budu održani po planu.

Očekuje se da će Timošenko i bivši premijer Viktor Janukovič da odmjere snage u drugom krugu glasanja. Ankete pokazuju da će aktuelni predsjednik Viktor Juščenko teško proći u drugi krug.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE