• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšeni mjesec dana u pritvoru

Jednomjesečni pritvor određen je za 12 od ukupno 14 uhapšenih za organizovani kriminal, u opsežnoj akciji policije RS i FBiH "Gadina 3".

 Uhapšeni mjesec dana u pritvoru Izvor: MONDO

Sudija za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Okružnog suda u Banjaluci odredio je jednomjesečni pritvor za 12 lica uhapšenih u akciji "Gradina 3", potvrđeno je Srni u Okružnom sudu Banjaluka.

Pritvor je određen Draženu Đokiću, Davidu Masliću, Bakiru Mulaosmanoviću, Nenadu Kršiću, Enesu Aličiću, Mariju Mariću, Neđi Stojanoviću, Alenu Dolamiću, Nihadu Hodžiću, Darku Pavloviću, Zoranu Živkoviću i Mirsadu Bešiću.

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su učestvovali u izvršenju krivičnog djela organizovani kriminal, a u vezi sa neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga, oružja ili eksplozivnih materija.

Osumnjičeni, koji su dan nakon hapšenja saslušani u Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske, pritvor će izdržavati u Kazneno-popravnom zavodu "Tunjice" kod Banjaluke.

Privedeni Duško Pajić i Miroslav Petković nakon saslušanja pušteni su kući i braniće se sa slobode.

Ova kriminalna grupa uhapšena je u petak u opsežnoj policijskoj akciji "Gradina 3", koja će, kako je saopštila policija,  biti nastavljena.

U akciji, koja je provedena po nalogu Specijalnog tužilaštva RS i Okružnog tužilaštva Doboj, a u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS, federalnog MUP-a i policije Brčko distrikta, uhapšeno je 35 lica i pretreseno je 70 lokacija na području RS, FBiH i Brčko distrikta.

Zaplijenjeno je oko sedam kilograma skanka, po 100 grama heroina i spida, 200 komada tableta ekstazi, više specijalnih vaga za mjerenje narkotika, 15 automatskih pušaka, pet pištolja, veća količina minsko-eksplozivnih sredstava, telefona, sim kartica i novca.

(Srna / MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE