• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dokazi protiv "satanizatora RS"

Vlada RS objavila je na svom portalu (www.vladars.net) dokaze protiv devet osoba koje su odgovorne za "satanizaciju RS"

 Dokazi protiv "satanizatora RS" Izvor: MONDO

Vlada Republike Srpske je godinu dana nakon neprocesuiranja krivične prijave protiv devet osoba koje smatra odgovornim za satanizaciju RS danas na svom internet portalu objavila dokaze o njihovom štetnom djelovanju.

U krivičnoj prijavi se grupa lica tereti se udruživanje radi nanošenja štete i povrdu prava RS, njenog predsjednika i premijera, kao i ministara u Vladi Srpske, a grupu čine glavni tužilac BiH Milorad Barašin, međunarodni tužilac Hari Furlan, prvi zamjenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan, šeg odjeljenja za organizovani kriminal Tužilaštva BiH Dejvid Apčer, sudija Suda BiH Šefko Šahbegovića, novinari Federalne televizije Bakir Hadžiomerović i Slobodan Vasković, predsjednik nevladine organizacije "Narodni front" Dragomir Babić i funkcioner Sipe Dragan Lukač.

"Većina njih je, ohrabrena odbijanjem Tužilaštva i Suda BiH da se upuste u istragu protivpravnog djelovanja nastavila još jače djelovanje u nanošenju što veće štete Republici Srpskoj. Evidentno je da se radi o organizovanoj grupi koja podstiče vršenje krivičnih djela i koja ima uticaj na pravosudne institucije i diplomatske krugove", zaključuje se u informaciji Vlade.

Detaljni dokazi o njihovom lažnom prikazivanju društvenih i ekonomskih prilika u RS i djelovanje Kancelarije visokog predstavnika /OHR/ na kreiranju i održavanju nestabilnosti u BiH navedeni su na 30 stranica teksta.

U tekstu se objašnjava da je ova grupa stvorila cijeli sistem konstrukcija i laži koji je zasnovan na navodnim analizama i istragama koje je vodio OHR, bez bilo kakvih validnih dokaza, uz podsjećanje da je to potvrđeno kroz aferu koja je razotkrivena nakon objavljivanja analize OHR-a o političko-kriminalnoj mreži u Federaciji BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE