• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikal tuži predsjednika Saveza logoraša

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke RS u skupštini Milanko Mihajlica najavio je podnijeti tužbu protiv predsjednika Saveza logoraša.

 Radikal tuži predsjednika Saveza logoraša Izvor: MONDO

Mihajlica je najavio da će zbog "neprimjerenih napada i laži" iznesenih na njegov račun u saopštenju Predsjedništva Saveza logoraša RS podnijeti tužbu protiv predsjednika te nevladine organizacije Branislav Dukića.

Demantujući navode iz pisma Saveza logoraša RS, Mihajlica je rekao novinarima u parlamentu RS da je on jedini srpski poslanik koji nikada nije podržao nijednu odluku u Narodnoj skupštini RS na štetu RS, srpskog naroda i o prenosu nadležnosti. Mihajlica tvrdi da su pojedine nevladine organizacije u RS u „funkciji zaštite interesa Vlade RS, koja ih finansira i pomaže umjesto da štite interese onih koje predstavljaju“.

Savez logoraša Republike Srpske ocijenio je da su krajnje neprimjerenim optužbe Milanka Mihajlice na račun srpskih logoraša i boraca, ističući da se na takav način "blati RS kao najveća tekovina odbrambeno-otadžbinskog rata koja je upravo stvorena zahvaljujući ovim ranjivim kategorijama stanovništva".

Reagovanjem prošle sedmice u parlamentu Srpske na izdvajanja iz budžeta RS za Savez logoraša i Boračku organizaciju RS, Mihajlica "blati tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i stvaraoce RS", ističe se u saopštenju Predsjedništva Saveza logoraša RS upućenom predsjedniku Narodne skupštine, predsjedniku Vlade RS, Mihajlici i medijima u RS.

Predsjednik Saveza logoraša Republike Srpske Branislav Dukić izjavio je da nema nikakvu bojazan od najavljene tužbe predsjednika Srpske radikalne stranke RS Milanka Mihajlice, istakavši da jedva čeka da se sretnu na sudu.

Dukić je naglasio da Savez logoraša i on lično stoje iza svih navoda koji su izneseni na Mihajličin račun.

"Mihajlica je iznio toliko pogrdnih riječi na račun Saveza logoraša, a ono što smo mi naveli u pismu čista je istina. Zato jedna čekamo da se sretnemo na sudu", rekao je Dukić, reagujući na najavu Mihajlice da će podnijeti tužbu protiv njega i Saveza logoraša.

Prema Dukićevim riječima, Mihajlica je specifična ličnost kojoj nije mjesto među poslanicima Narodne skuštine RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE