• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uhapšen zbog prijetnji sarajevskom načelniku

Samir Softić (36) uhapšen zbog pucanja iz vatrenog oružja i prijetnji da će ubiti načelnika opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića

 Uhapšen zbog prijetnji sarajevskom načelniku Izvor: MONDO

Policija Kantona Sarajevo u utorak će nastaviti kriminalističku obradu u slučaju Samira Softića (36), koji je uhapšen zbog pucanja iz vatrenog oružja i prijetnji da će ubiti načelnika opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića.

Portparol kantonalnog MUP - a Irfan Nefić rekao je Srni da će policija preduzeti konkretne korake nakon što uzmu izjavu od načelnika, koji do sada nije podnio krivičnu prijavu.

"Mi ćemo prvo od njega uzeti izjavu i ako budemo imali zvaničnu prijavu, po tome ćemo i postupiti. Inače, Softić je juče nakon hapšenja ispitan, a imamo i neka saznanja od komšija o tome šta se dešavalo. Nad njim će u toku dana biti nastavljena kriminalistička obrada", potvrdio je Nefić.

Samir Softić, koji se trenutno nalazi u prostorijama Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP -a Kantona Sarajevo, u ponedjeljak je iz automatske puške ispalio rafal u vazduh i prijetio da će ubiti načelnika opštine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića.

Incident se dogodio u 17.45 časova u Ulici Kečina. U to vrijeme, Hadžibajrić se sa porodicom nalazio u svom stanu.

Sarajevski mediji su prenijeli da se Softić, koji ima svoju radnju u Karpuzovoj ulici u opštini Stari Grad, u ponedjeljak poslijepodne kod komšija raspitivao gdje stanuje načelnik Hadžibajrić. Jedan svjedok je izjavio da je Softić, nakon toga, počeo da psuje i prijeti da će ubiti načelnika i njegovu porodicu.

Isti svjedok je potvrdio da je potom Softić u tri navrata ispalio oko deset metaka, nakon čega je otrčao do automobila i udaljio se sa mjesta događaja, na kojem je pronađeno deset čaura.

Zahvaljujući građanima koji su uspjeli da zapišu registarske oznake automobila kojim je Softić pobjegao, on je u 18.20 časova uhapšen u svojoj radnji. Tom prilikom pronađena je i automatska puška iz koje je pucano.

Sofić je, prema pisanju medija, policiji odranije poznat po incidentima. Pretpostavlja se da bi mogući motiv za ovaj incident mogao biti vezan za stambene probleme.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE