• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužbe za laži o vladi

Vlada Srpske podnijela krivične prijave protiv svih onih koji su, kako je saopšteno, svjesno lagali i nanijeli štetu Vladi i RS.

 Tužbe za laži o vladi Izvor: MONDO

Vlada RS na svojoj zvaničnoj veb stranici objavila tekst pod naslovom "Lažno prikazivanje društvenih i ekonomskih prilika u RS", u kojem je ponudila "dokaze o štetnom djelovanju više lica i organizacija, koje smatra odgovornim za satanizaciju RS".

Na oko 30 stranica teksta Vlada podsjeća da je prije godinu dana podnijela krivičnu prijavu protiv devet lica, koje tereti za udruživanje radi nanošenja štete i povredu prava RS, njenog predsjednika i premijera, kao i ministara RS.

Vlada u toj informaciji, saznaje "EuroBLic" tvrdi da Tužilaštvo BiH u ovom slučaju nije ni pokušalo da ozbiljno odgovori svojoj ulozi.

U tekstu se navodi da je grupa koju čine glavni tužilac BiH Milorad Barašin, međunarodni tužilac Hari Furlan, prvi zamjenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan, šef odjeljenja za organizovani kriminal Tužilaštva BiH Dejvid Apčer, sudija Suda BiH Šefko Šahbegović, stvorila celi sistem konstrukcija i laži koji je zasnovan na navodnim analizama i istragama, koje je vodila Kancelarija visokog predstavnika (OHR).

U toj grupi su takođe i novinari Federalne televizije Bakir Hadžiomerović i Slobodan Vasković, predsjednik nevladine organizacije "Narodni front" Dragomir Babić i funkcioner Sipe Dragan Lukač.

Prije godinu dana Vlada RS je protiv ovih lica podnijela krivičnu prijavu na koju nije, kako se navodi, reagovalo Tužilaštvo BiH.
(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE