• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijer RS: Tužilaštvo neće dokaze!

Tužilaštvo BiH nije se ni potrudilo da nađe dokaze za osobe protiv kojih je Vlada RS podnijela krivične prijave, izjavio Milorad Dodik.

 Premijer RS: Tužilaštvo neće dokaze! Izvor: MONDO

Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je odluka Tužilaštva BiH da nema osnova za procesuiranje ljudi protiv kojih je Vlada RS podnijela krivične prijave, govori o tome da se u ovoj pravosudnoj instituciji nisu ni potrudili da nađu dokaze.

"To govori o političkoj motivisanosti Tužilaštva i njihovom odnosu prema tom pitanju. Mislim da je iz onog što smo juče objavili, apsolutno vidljiva tendencija koja je išla za tim da se kriminalizuje Vlada RS i da su događaji, koji su nakon toga uslijedili, demantovali, prije svega, ono što su tvrdili mnogi koji su se našli na spisku", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik kaže da (prvi zamjenik visokog predstavnika) "Rafi Gregorijan ionako ima mnogo problema, pa je očigledno da je ovo u funkciji spasavanja vojnika Gregorijana".

Grubešić: Nema osnova za istragu

Kolegijum Tužilaštva BiH odlučio je da neće biti provedena istraga nad devet lica protiv kojih je Vlada Republike Srpske (RS) podnijela krivične prijave, jer je ocijenjeno da ne postoji osnov sumnje da su počinili krivična djela, izjavio je Srni Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

On je precizirao da je odluka donesena 6. januara i da je Vlada RS kao podnosilac zahtjeva o tome uredno obaviještena.Istovremeno Transparensi internešenel BiH oštro je osudio ovaj potez Vlade RS, ističući da je ova informacija opasna i nedopustiva.

"Vlada RS podnijela je žalbu na tu odluku, ali je i žalba odbijena kao neosnovana, o čemu je Vlada takođe obaviještena", kaže Grubešić.

Vlada RS je, godinu dana nakon neprocesuiranja krivične prijave protiv devet lica koje smatra odgovornim za satanizaciju RS, na svom internet portalu u ponedjeljak objavila dokaze o njihovom štetnom djelovanju.

Grupu čine glavni tužilac BiH Milorad Barašin, međunarodni tužilac Hari Furlan, prvi zamjenik visokog predstavnika Rafi Gregorijan, šeg odjeljenja za organizovani kriminal Tužilaštva BiH Dejvid Apčer, sudija Suda BiH Šefko Šahbegovića, novinari Federalne televizije Bakir Hadžiomerović i Slobodan Vasković, predsjednik nevladine organizacije "Narodni front" Dragomir Babić i funkcioner Sipe Dragan Lukač.

(MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE