• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Neće na sastanak, žele strance u BIH!

Milorad Dodik izjavio je da političari koji neće učestvovati na sastanku koji je zakazao lider SDA Sulejman Tihić žele da zadrže prisustvo stranaca.

 Dodik: Neće na sastanak, žele strance u BIH! Izvor: MONDO

Predsjednik SNSD-a je naglasio da će prisustvovati ovom sastanku, i istakao da oni koji su najavili da neće time govore da jedna grupacija političara u BiH želi po svaku cijenu da održi strano prisustvo i, time što neće doći, pravi atmosferu nemogućnosti lokalnog dijaloga.

"To na neki način ide na ruku i nekih stranaca, koji upravo to potenciraju kao glavni argument'', rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik, koji je premijer RS, rekao je da je definitivni stav RS da će sa lokalnim političarima razgovarati o političkom sistemu u BiH i rješenjima za nju.       

"Smatramo da stranci ne mogu da modeliraju i vode takve sastanke i da se njihove konstrukcije pojavljuju kao prijedlozi za bilo koje rješenje. Do rješenja mi moramo doći na bazi naših prijedloga. Oni koji opstruišu taj sastanak govore o svojoj zainteresovanosti za BiH i njen dejtonski put'', ocijenio je Dodik.

 Predsjednik SDA Sulejman Tihić zakazao je za četvrtak, 12. novembar, sastanak stranačkih lidera iz BiH na kojem bi, uz prisustvo predstavnika SAD i EU, trebalo da bude razgovarano o ustavnim promjenama.

SDP BiH saopštio je da nema namjeru da prisustvuje sastancima koje organizuju lideri vladajuće petorke tako da se neće odazvati ni pozivu lidera SDA.Lider Stranke za BiH Haris Silajdžić rekao je da neće doći na sastanak koji organizuje Tihić.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović juče se nije želio izjasniti da li će učestvovati na ovom sastanku, ali je istakao da načelno podržava svaku inicijativu koja može napraviti pomak unaprijed. Predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić rekao je da će se odazvati pozivu da učestvuju na sastanku stranačkih lidera iz BiH 12. novembra, ukoliko dođu svi pozvani, uključujući i predstavnike EU i SAD. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE