• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bakir Hadžiomerović na meti atentatora?

Federalna televizija (FTV) objavila je u utorak da "mafija priprema atentat" na Bakira Hadžiomerovića, urednika političkog magazina "60 minuta".

 Bakir Hadžiomerović na meti atentatora? Izvor: MONDO

FTV tvrdi da bugarska mafija, čiji je domaćin bio jedan od najistaknutijih pripadnika albanskog kriminalnog klana u Sarajevu, priprema atentat na novinara Hadžiomerovića.

Ne objašnjavajući izvor te informacije, televizija precizira se da bi atentat trebali izvesti dvojica kriminalaca iz Bugarske i jedan Albanac koji već duže vrijeme planiraju taj zločin.

Generalni direktor RTV FBiH Džemal Šabić izdao je vanredno saopštenje u kojem poziva nadležne institucije da osiguraju neometan rad novinara ove medijske kuće.

"Federalna Radio Televizija će učiniti sve što je u njenoj moći da bi osigurala neometan i slobodan rad jednog od njenih najvreednijih, najvažnijih i najhrabrijih urednika i novinara pazeći pri tome da se njegova bezbjednost ne bude još više ugrožena. Nadamo se da nećemo ostati usamljeni u ovoj borbi", navodi se u saopštenju Džemala Šabića.

Direktor Šabić u izjavi za "Depo" portal kaže da će od nadležnih službi koje imaju informacije o pripremama za atenatat najpoznatijeg novinara FTV tražiti da sve te informacije dostave RTV FBiH.

Ovaj sarajevski portal nezvanično saznaje da Federalni MUP već duže vrijeme ima informacije o pripremi atentata na Bakira Hadžiomerovića, ali ih čuva daleko do očiju javnosti.

"Dodatne špekulacije oko ove informacije izazvala je izjava predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije koji je javno optužio Zlatka Miletića, direktora FMUP-a da ništa ne preduzima u vezi ove prijetnje smrću poznatom novinaru", navodi "Depo" portal.

Potparol MUP-a FBiH Robert Cvrtak izjavio je "Depo" portalu da nema nikakvu informaciju o ovom slučaju.

Bakir Hadžiomerović je već godinama zbog novinarskog rada izložen prijetnjama, pod stalnom je službenom pratnjom, a policija osigurava njegovu porodicu.

Emisija "60 minuta", koja se emituje ponedjeljkom, često se bavi temama korupcije i krimnala u oba entiteta BiH, kao i u državnim institucijama.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE