• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posebna sjednica zbog Čeke

Srpska demokratska stranka će tražiti posebnu sjednicu o izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora RS.

 Posebna sjednica zbog Čeke Izvor: MONDO

Potpredsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je da SNSD zaključcima koje je Narodna skupština usvojila na prijedlog Kluba poslanika te stranke, pokušava da instrumentalizuje Glavnu službu za reviziju i natjera glavnog revizora Boška Čeku da podnese ostavku.

On je najavio da će SDS zatražiti posebnu sjednicu Narodne skupštine RS o ovoj temi.     
Govedarica, koji je poslanik SDS-a u parlamentu RS, naveo je da usvojeni zaključci Narodne skupštine RS u vezi sa izvještajem Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o reviziji Konsolidovanog izvještaja Vlade RS, ne predstavljaju doprinos putu BiH ka EU, već povratak u "robovlasnički sistem".

"Malicioznost ovih zaljučaka, između ostalog, je i u činjenici da se govori o putu BiH u EU, ali ovo nije put BiH u zagrljaj modernim narodima Evrope, ovo je put u srednji vijek i put koji nas vraća u robovlasniči sistem u kome SDS ne želi da živi", kaže Govedarica.

Govedarica je objasnio da su poslanici SDS-a u Narodnoj skupštinI RS sinoć ignorisali izglasavanje ovih zaključaka, tako što nisu htjeli da se izjašnjavaju ni "za" ni "protiv", naglašavajući da SDS daje punu podršku glavnom revizoru Bošku Čeki.

Poslanici Narodne skupštine RS usvojili su izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o reviziji Konsolidovanog izvještaja Vlade RS i reviziji finansijskih izvještaja budžetskih korisnika RS za 2008. godinu, a revidiranih u 2009. godini, a odbacili izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o radu i poslovanju ove institucije za 2008. godinu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE