• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krivične za lažnu aferu "Hadžiomerović"

"Avaz" saopštio da su advokati podnijeli krivičnu prijavu protiv onih koji su izmislili da se priprema atentat na novinara FTV-a.

 Krivične za lažnu aferu "Hadžiomerović" Izvor: MONDO

"Prijava je podnesena protiv 'kriminalca' koji je, po nečijem nagovoru, izmislio cijelu aferu o pripremi atentata na novinara Federalne televizije (FTV) Bakira Hadžiomerovića, navodno planiranu u hotelu 'Radon plaza'", saopštio je Avaz.

Advokati kompanije su podnijeli krivičnu prijavu povodom "monstruoznih tvrdnji i pakovanja političke policije, sa Rafijem Gregorijanom na čelu, prema kojoj je atentat na Hadžiomerovića, tobože planiran u `Radon plazi`'', saopšteno je iz ''Avaza'', čiji je prvi čovjek Fahrudin Radončić, ujedno i vlasnik ovog hotela.

''Činjenica da razni politički i ratnoprofiterski lobiji u svoje prljavo kolo uvlače osuđene kriminalce najbolje ilustruje o kakvoj se ekipi i političkoj mafiji radi. Kao što je poznato ovakvi i slični pokušaji već nekoliko puta plasirani su u javnosti, a najviše tragikomičan od njih je bio da je vlasnik `Avaza` tobože planirao i izvršio likvidaciju Zorana Đinđića'', navodi se u saopštenju.

Iz "Avaza" napominju da su za klevete ovakvog tipa, prema sudskim nalozima, "morali da plate više od 100.000 KM nalogodavci i izvršioci takvih pokušaja, čiji je cilj uvijek bio da se lider SDP-a Zlatko Lagumdžija na silu nametn narodu, kao što su porodica Selimović i drugi".

"Sve ovo neće spriječiti vlasnika i novinare `Avaza` da i dalje pišu o političkoj policiji, državnoj mafiji i pljački više od 100 kompanija iz BiH, odnosno partijskom `reketu` koji provodi SDP po Sarajevu'', naglašava se u saopštenju.

Federalni mediji juče su prenijeli da bugarska mafija, čiji je domaćin jedan od najistaknutijih pripadnika albanskog kriminalnog klana u Sarajevu, priprema atentat na urednika političkog magazina "60 minuta" Federalne televizije Bakira Hadžiomerovića. Prema tom izvoru, ubistvo Hadžiomerovića planirali su dvojica kriminalaca iz Bugarske i jedan Albanac.

Lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija je nedavno na OBN-u javno prozvao Federalnu upravu policije da ima saznanja o ovom, ali da ćuti i ništa ne preduzima.

Federalna Uprava policije odbacila je Lagumdžijine tvrdnje da je dio mafijaške organizacije, da su provodili nedozvoljene radnje, islijeđivali nevinog čovjeka i da ništa nisu preduzeli u vezi sa saznanjima o likvidaciji jednog uglednog novinara.

Federalna Uprava policije saopštila je da su optužbe o prijetnjama novinaru Federalne televizije Bakiru Hadžiomeroviću u domenu manipulacije i neistina.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE