• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Incko nameće odluku za Mostar?

Visoki predstavnik Valentin Incko izjavio da je prisiljen da “preuzme i inicijativu u Mostaru” u vezi sa izborom gradonačelnika.

 Incko nameće odluku za Mostar? Izvor: MONDO

Gradska skupština Mostara u srijedu, ponovo, sedamanesti put, nije izabrala gradonačelnika Mostara, što je ozbiljno "naljutilo" visokog predstavnika.

“Uprkos najboljim naporima OHR-a da poslanici Gradske skupštine Mostara savjesno obavljaju svoje dužnosti, svjedoci smo ciničnog manipulisanja tajnim glasanjem,” rekao je Incko, prenijela je Srna.
Grad Mostar je još jednom ostavljen bez gradonačelnika i bez budžeta.

Apele građana Mostara i štrajkove radnika Gradske uprave u proteklih trinaest mjeseci niko nije čuo.

"Poslanici i stranke koje oni predstavljaju izgubili su iz vida činjenicu da su izabrani da služe narodu, a ne vlastitim interesima", rekao je visoki predstavnik.

Neki su otišli veoma daleko u nastojanjima da spriječe funkcioniranje Statuta, kako bi osigurali vraćanje na administrativnu podjelu grada po etničkom principu.

" Neću trpiti takvu retrogradnu politiku", rekao je visoki predstavnik i dodao da građani Mostara zaslužuju napredak, a ne nazadovanje.

Poziv Skupštine da se na osnovu bonskih ovlašćenja produži primjena Odluke o privremenom finansiranju, Incko je nazvao “neozbiljnim”.

Visoki predstavnik je podvukao činjenicu da je takvu odluku donosio dva puta ranije, u dobroj namjeri, kako bi im dao dovoljno vremena da dovedu svoju kuću u red.

“Međutim, 401 dan poslije izbora, ništa se nije promijenilo”, rekao je Incko i zato, dodao je razmatra više opcija o ovom pitanju, kako bi konačno i bilo riješeno.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE