• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skeleti djece u Sijekovcu iz minulog rata

Duško Tomić izjavio je da je u Engleskoj potvrđen nalaz da 22 ekshumirana skeleta djece u Sijekovcu potiču iz prošlog rata.

 Skeleti djece u Sijekovcu iz minulog rata Izvor: MONDO

''Ova 22 skeleta nedvosmisleno govore da je riječ o djeci i da su djeca pobijena u ovom ratu'', istakao je osnivač dječije ambasade Tomić i naglasio da traži istinu o ekshumiranim skeletima djece u Sijekovcu, koja su pobijena 1992. godine.

Advokat Tomić kaže da je nedavno održan sastanak pred Međunarodnom komisijom za traženje nestalih, gdje je tužilac iz Doboja Slavko Krulj ipak uspio doći do saznanja. Krulju je, dodao je on, potvrđeno da je iz Engleske stigao nalaz da ekshumirani skeleti potiču iz ovoga rata.

To je element, istakao je Tomić, koji ponovo pokreće pitanje ko je prikrivao taj zločin i zbog čega do danas javnost nije predstavljen nalaz engleskog instituta koji je potvrdio da je riječ o skeletima iz ovog rata, a ne kako su mnogi htjeli da dokaћu iz Prvog ili Drugog svjetskog rata.

"Ovaj slučaj je i dalje prekriven velom tajne'', naglasio je Tomić.

On je najavio da će ovih dana Dječija ambasada ponovo organizovati okrugli sto u Sijekovcu i Brodu, istakavši da je već stupio u kontakt sa glavnim tužiocem za ratne zločine Dejvidom Švendimanom i Kruljem.

"Očekujemo da javnost bude upozna i da bude dat odgovor na dva pitanja: Ko je pobio tu djecu? Ko ubija istinu o ubistvu te djece?", naglasio je Tomić.

On je rekao da ga je Švendiman obavijestio da će ovih dana sazvati sastanak tri tužioca - tužioca BiH, tužioca iz Zenice i tužioca iz Doboja - i definitivno utvrditi smjernice i akcije u vezi sa rasvjetljavanjem ovog zločina. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE