• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Porodice nestalih tuže FBiH

Predstavnici porodica poginulih i nestalih boraca i civila Istočne Hercegovine najavili podnošenje pojedinačnih tužbi protiv Federacije BiH.

 Porodice nestalih tuže FBiH Izvor: MONDO

Tužbe će, kako su najavili, porodice protiv Federacije BiH podnijeti zbog ratnih zločina i nadoknade materijalne i nematerijalne štete.

Predsjednik Udruženja porodica poginulih i nestalih boraca i civila istočne Hercegovine Predrag Kovačević rekao je da je na području Hercergovine u proteklom ratu nestalo 431 lice, od kojih je 288 civila, te da za zločine nad srpskim narodom u Hercegovini niko nije odgovarao.

Kovačević je na sastanku ovih porodica pojasnio da će prikupljanje pojedinačnih tužbi porodica biti obavljeno na dobrovoljnoj osnovi.

Nedeljko Mitrović, predsjednik Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila RS, rekao je da, ukoliko Institut za nestala lica BiH nastavi sa dosadašnjim tempom rada, porodice iz Republike Srpskene mogu očekivati da će njihovi članovi biti identifikovani ni za narednih pedesetak godina.
"Institut za nestala lica BiH je privatizovan i to je institucija koja ne brine za svoj nerad", ocijenio je Mitrović.

On je istakao da 1 774 porodice još ne znaju gdje se nalaze tijela njihovih najmilijih, te napomenuo da je Instituta za nestala lica BiH od oko 2 000 ekshumiranih u ovoj i prošloj godini našao svega 18 lica sa spiska nestalih iz RS.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini su samo dva lica identifikovana sa područja RS, dok je iz Federacije BiH identifikovano više od 600 lica.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE