• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đokić: Ostaću lider SP

Lider Socijalističke partije Petar Đokić očekuje da će na poslije stranačkog kongresa ostati na čelu stranke i da to neće dovesti do njenog osipanja.

 Đokić: Ostaću lider SP Izvor: MONDO

Lider Socijalističke partije Petar Đokić očekuje da će na poslije stranačkog kongresa ostati na čelu stranke i da to neće dovesti do njenog osipanja.

Đokić je uvjeren da nakon ovog kongresa i izmjena Statuta dolaze još bolji dani za SP, koja će novim pristupom na političku scenu izbaciti više novih prepoznatljivih lica.

"Najvažnije je da smo mi u proteklim mjesecima uložili vidljiv napor da što kvalitetnije pripremimo kongres i izvršimo određena osvježenja i dopune naših programskih osnova na osnovu čega želimo da budemo bolje politički kondicionirani za narednu godinu i predstojeće izbore. Takođe, izmjenama Statuta želimo da poboljšamo organizacionu strukturu partije i da je na taj način osposobimo da bude što kvalitetnija i organizovanija", rekao je Đokić za "Nezavisne novine".

On je naglasio da SP mora ostati na kursu jačanja RS kao entiteta, istovremeno prihvatajući realnost da je BiH država u kojoj se nalazi RS.

Đokić je naveo da je za decentralizaciju, a ne centralizaciju, za šta se zalaže njegov protivkandidat za funkciju predsjednika SP.

"Ja sam za decentralizaciju, a ne centralizaciju za šta se (Zdravko) Krsmanović zalagao u više medijskih istupa i isticao da srednji nivo vlasti transformišu i jačaju centralne institucije na štetu entiteta. To je u suprotnosti sa politikom građana RS koji to ne prihvataju. To je suštinski problem i najveća razlika", pojasnio je Đokić.

Đokić je istakao da je za to da se sačuvaju dobre veze sa Srbijom i posebno sa SPS-om, što Krsmanović osporava, smatrajući da će se prekidom dobrih odnosa sa SPS-om SP odvojiti od svog komunističkog profila.

"On nas poziva na političku avanturu da napustimo postojeći kurs, prekinemo odnose sa SNSD-om i DNS-om i da nas podrže SDS i PDP", rekao je Đokić.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE