• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeko: Rade mi o glavi!

Neko očigledno želi moju glavu, ali ja neću podnijeti ostavku, iako je u Skupštini srušen izvještaj o radu Glavne službe revizije, tvrdi BošKo Čeko

 Čeko: Rade mi o glavi! Izvor: MONDO

BošKo Čeko, glavni revizor javnog sektora RS, tvrdi da vladajuća garnitura u RS pokušava da ga natjera da podnese ostavku jer su bijesni zbog njagovih izvještaja o radu vladine administracije.

Nakon što su poslanici SNSD-a na sjednici Narodne skupštine RS srušili izještaj o radu njegove službe, Čeko tvrdi da to predstavlja jasan dokaz da se želi "njegova glava", piše "Press RS".

Glavni revizor ističe da je već duže vrijeme izložen političkim pritiscima zbog rada svoje revizorske službe. On kaže da su sumnju pojačava stav parlamenta, koji je na zahtjev SNSD-a zatražio spoljnu kontrolu Glavne službe revizije i blisku saradnju sa Ministarstvom finansija, što doživljava kao pokušaj stavljanja pod kontrolu aktuelne vlasti.

"Oni su, očigledno, smatrali da ću ja podnijeti ostavku, zbog toga što nisu usvojili izvještaj o radu moje službe. Nevjerovatno je da SNSD bude uzdržan kod glasanja o radu službe u prošloj godini što, praktično, znači da je on odbijen dok, s druge strane, na istoj sjednici glasaju za naš izvještaj o reviziji konsolidovanog budžeta RS. Mislim da je ovo samo pokušaj da me primoraju na ostavku, ali tako nešto mi ne pada na pamet, pogotovo što uživam nedvosmislenu podršku javnog mnjenja. Svi koji bi željeli da me smijene trebalo bi da imaju čvrste argumente za takav potez, a ne da to pokušavaju zbog toga što ih boli ono što ja kažem, ističe Čeko.

On tvrdi da da su pritisci na njegovu službu radikalizovani u posljednje vrijeme "preko pojedinaca iz Ministarstva finansija, koji javno pričaju da podržavaju rad revizije, dok mu, s druge strane, rade o glavi".

Čeko naglašava da je to samo kulminacija političkih pritisaka na službu, s kojim se, kako ističe, suočava duži niz godina, uključujući i brojne sudske tužbe iz "raznih političkih krugova".

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE