• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Abdurahman terorista iz BiH?!

Izvjesni Abdurahman, koji je uhapšen u Pakistanu pod sumnjom da je pripadnik Al kaide, u stvari je Nihad Ćosić iz Sarajeva

 Abdurahman terorista iz BiH?! Izvor: MONDO

Izvjesni Abdurahman, kojeg tužilac Tužilaštva BiH Dru Engel dovodi u vezu sa nedavno uhapšenim Rijadom Rustempašićem koji se tereti za terorizam i nedozvoljenu trgovinu oružjem, je, u stvari, Nihad Ćosić iz Sarajeva, piše "Dnevni avaz".

Riječ je o osobi koja je u januaru 2007. godine uhapšena u Pakistanu pod sumnjom da je pripadnik Al kaide i da je bio u kampu ove terorističke organizacije, četiri kilometra od od grada Zamzole.

Ćosić se prošle godine u medijima u BiH hvalio da je član Al kaide, da je obučio 14 njenih samoubica, da je ubio mnogo "nevjernika u Avganistanu", te da je svakog momenta spreman da izvrši teroristički napad...

On je svjedočio pred Državnim tužilaštvom Austrije o obuci terorista Al kaide i svom ratnom putu po BiH.

Kratko vrijeme bio je u Kazneno-popravnom zavodu u Zenici. Iako sebe opisuje kao svjetskog teroristu, Ćosić je i danas slobodan.

"Dnevni avaz", pozivajući se na izvore bliske istrazi ovog slučaja, ističe da bi Ćosić mogao da bude krunski svjedok grupe osumnjičene za terorizam, jer je od oktobra 2007. do marta 2008. godine "prisustvovao sastancima na kojima je raspravljano o planovima i diskutovano o potencijalnim metama terorističkog napada".

Tužilac Engel je u prijedlogu za određivanje pritvora naveo da je Rustempašić u oktobru 2007. godine stupio u kontakt upravo sa izvjesnim Abdurahmanom koji se borio u Avganistanu, a koji je u BiH deportovan iz Pakistana.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE