• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konačno izbor šefova policijskih agencija

Dom naroda Parlamentarne skupštine prihvatio je Poslovnik Nezavisnog odbora, kao nezavisnog tijela policijske strukture u BiH.

 Konačno izbor šefova policijskih agencija Izvor: MONDO

Usvajanje je bilo uslov za pristupanje izboru rukovodilaca u policijskim agencijama BiH za pozicije kojima su istekli mandati.

U prvom redu, riječ je o pozicijama direktora Granične policije i zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu.Dom naroda usvojio je u prvom čitanju Prijedlog zakona o opštoj bezbjednosti proizvoda i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nadzoru nad tržištem u BiH, kojima se uređuje opšta bezbjednost neprehrambenih proizvoda na tržištu.

 Delegati su u prvom čitanju podržali i dva zakonska prijedloga koja su u vezi sa ravnopravnošću polova.Radi se o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ravnopravnosti polova, kojim se promoviše i štiti ravnopravnost polova, te Prijedlogu zakona o izmjenama Zakona o finansiranju političkih partija, kojim se 10 odsto od ukupnih sredstava za finansiranje parlamentarnih grupa raspoređuje grupama srazmjerno broju mjesta koja pripadaju manje zastupljenom polu.

 Podršku delegata u prvom čitanju dobio je i Prijedlog zakona o duvanu BiH kojim se uređuju proizvodnja, otkup, prerada i promet sirovog duvana te proizvodnja i promet duvanskih proizvoda u BiH.
U raspravi o ovom zakonskom prijedlogu izraženo je uvjerenje da će zakon o duvanu doprinijeti ravnopravnijem položaju domaćih proizvođača u odnosu na konkurenciju iz susjedstva. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE