• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihić: BiH bez "Butmira" samo gore!

Lider SDA Sulejman Tihić zabrinut je da će BiH, ukoliko "butmirski paket" ne uspije, u predizbornoj godini ići ka pogoršanju situacije.

 Tihić: BiH bez "Butmira" samo gore! Izvor: MONDO

"Mislim da je to, i uprkos svim nedostacima, ipak jedna dobra osnova, da su sva predložena rješenja bolja od postojećeg stanja, da on znači jaču i funkcionalniju BiH, da ne mijenja unutrašnju strukturu, tako da niko ne gubi, a svi dobijamo", rekao je Tihić, govoreći o "butmirskom paketu". Prema njegovim riječima, samo kombinacija dijaloga domaćih političara uz pomoć međunarodne zajednice može dati rezultate.

 "Sami lideri ne mogu ili teško mogu da se dogovore o važnim pitanjima, a međunarodna zajednica ne može i ne želi rješavati naše probleme. Jedino kombinacija zajedničkog rada može dati rezultate", smatra Tihić.Lider SDA spreman je da se odazove pozivu za svaki razgovor kom bi prisustvovali lideri najmanje pet vodećih stranaka, po mogućnosti svih sedam, i predstavnici EU i SAD.

 "Mi smo u stranci zauzeli stav da ćemo učestvovati u razgovorima sa političkim strankama, uglavnom sa onima koje predstavljaju parlamentarnu većinu, a kad je riječ o Ustavu, i sa opozicionim strankama, jer je pitanje Ustava, pitanje i opozicije", izjavio je Tihić novinarima u Sarajevu.

 On je rekao da nema ništa protiv da sve zemlje članice Savjeta za provođenje mira (PIK) "na ovaj ili onaj način budu uključene" u rješavanje problema u BiH.
"Mogu biti samo od pomoći, ali mislim da je odgovornost isključivo na domaćim političarima", zaključio je Tihić.Govoreći o predstojećem sastanku PIK-a iduće sedmice Tihić je dodao da ne očekuje velike odluke.

"Vjerovatno će samo, kao i do sada, pozvati domaće političare da nastave dijalog", rekao je predsjednik SDA.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE