• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biljana Plavšić: Dodik zaslužan za razvoj RS!

Bivša predsjednica RS izjavila je u Bijeljini da je zadivljena razvojem RS i naglasila da je to rezultat dobre politike premijera.

 Biljana Plavšić: Dodik zaslužan za razvoj RS! Izvor: MONDO

"Zadivljena sam razvojem RS, Banjaluke prije svega, u kojoj sam provela dva dana, ali i drugih krajeva Srpske. Mnogo sam saznala i vidjela", rekla je Plavšićeva za Srnu.

Ona je naglasila da premijer Milorad Dodik zna da vodi politiku, iako je pod strašnim pritiscima.
"Bez pritisaka se ne može pokazati maksimum, a u ovom slučaju se pokazuje maksimum", rekla je Plavićeva.

Plavšićeva je naglasila da ju je premijer Dodik posjećivao u zatvoru, te da je imala redovne informacije o onome šta se dešava u Srpskoj.

"Njegove posjete u zatvoru davale su mi podstreka da izdržim, kao i posjete mog prijatelja i saradnika Svetozara Mihajlovića i drugih brojnih mojih prijatelja koji su mi pomogli da preživim", rekla je Plavšićeva. Ona je posjetila danas, nakon dvodnevnog boravka u Banjaluci, i Bijeljinu za koju je, kako kaže, vezuju brojni prijatelji i njeni dugogodišnji saradnici.

"Prvo sam posjetila vladiku Vasilija. Interesantno je da su me vladika Vasilije i premijer Dodik posjetili samo jedan dan nakon oslobađajuće odluke Haškog tribunala. Za tugovanje sam bila dovoljna sama sebi, ali mi je za tu radosnu vijest trebao neko moj da podijelim tu radost, a oni su bili tu. Bila sam presrećna", rekla je Biljana Plavšić. Ona je navela da se u prethodnom periodu redovno informisala o svemu što se događa i da je bila uvijek u toku.

"Podržavala sam sve što se dešava ovdje i prosto sam začuđena kako jedan čovjek može toliko mnogo da učini i, Bogu hvala, to je učinjeno u RS. Da nije bilo tako bilo bi mi mnogo teže danas, ali i za vrijeme provedeno u zatvoru", rekla je Plavšićeva.

Prema njenim riječima, kada je vidjela koliko RS napreduje, radovala se tom njenom uspjehu.Ona je navela da je samo jedan dan nedovoljan da se sagleda šta je sve postignuto u Bijeljini, te da će u Bijeljinu doći ponovo.

Komentarišući činjenicu da je prije 11 godina svoje povjerenje baš u Bijeljini poklonila Miloradu Dodiku kao budućem, ali i današnjem premijeru, za koju mnogi smatraju da je bio sudbinski i istorijski trenutak za RS, Plavšićeva je rekla da Dodik zna kako se vodi politika i da su rezultati vidljivi širom Srpske.

Plavšićeva se u razgovoru sa prijateljima u prostorijama Opštinskog odbora SNSD-a prisjetila dana kada je premijer Dodik dobio prvi svoj mandat, na Krstovdan 1998. godine.
"Tada sam rekla: `Ova Vlada je krštena`", podsjetila je Biljana Plavšić.

Prijatelji u SNSD-u Bijeljina uručili su bivšoj predsjednici RS prigodne poklone, a Plavšićeva se susrela i poklone razmijenila i sa sinom pokojnog Ljubiše Savića Mauzera, Aleksandrom, kao i Mauzerovom suprugom Bojanom Savić.

Nakon kratkotrajnog druženja sa Milicom Marković, poslanikom u Parlamentu BiH i predsjednikom OO SNSD Bijeljina, koja se sa bivšom predsjednicom RS vidjela posljednji put 2001. godine, pred njen odlazak u Hag, Biljana Plavšić kratko je posjetila i novoizgrađeni Saborni hram Presvete Bogorodice, kao i manastir Sveti Nikola u Etno selu "Stanišići" kod Bijeljine, nakon čega se vratila u Beograd u kome namjerava da živi pišući svoju treću knjigu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE