• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dačić podržao Đokića

Predsjednik SPS Ivica Dačić podržao je indirektno aktuelnog lidera Socijalističke partije (SP) Petra Đokića na izborima za predsjednika ove stranke

 Dačić podržao Đokića Izvor: MONDO


Pobjedu na izborima u subotu očekuju sva trojica kandidata, aktuelni predsjednik Petar Đokić, potpredsjednik Zdravko Krsmanović, kao i član ove partije Tomislav Tomić, ali je samo jedan od njih dobio veoma značajnu, indirektnu podršku lidera SPS-a, piše "Fokus".

Dačić, koji će u subotu doputovati u Banjaluku, izjavio je da SPS i SP od samog njenog nastanka imaju intenzivnu saradnju, ali da je ona još čvršća od kada je lider socijalista u Republici Srpskoj aktuelni predsjednik Petar Đokić.

"SPS je uvijek podržavala jačanje stabilnosti i razvoja RS u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom i ostaće i dalje privržena toj politici", rekao je Dačić.

Sa ovakom ocjenom slaže se i većina opštinskih odbora stranke u RS, koja je u pretkongresnom periodu isticala da podršku ima onaj kandidat koji podržava, poštuje Ustav i Dejton, program i statutarne odredbe stranke i koji se zalaže za stabilnost RS.

Aktuelni predsjednik Petar Đokić naglašava da će i dalje čuvati RS i spriječiti njeno bilo kakvo rastakanje, jer postojanje ovakve RS unutar BiH za srpski narod znači slobodu, sigurnost i ravnopravnost.

"Očekujem da će Kongres proteći u vidu snažne afirmacije SP i njene osnovne programske ideje, što znači da će socijalisti u narednom periodu još više biti posvećeni borbi za ekonomski razvoj i za jačanje socijalne sigurnosti građana", rekao je Đokić.

SP će, prema njegovim riječima, i dalje raditi sa svojim koalicionim partnerima, jer je to partnerstvo doprinijelo razvoju RS i stvorilo bolje uslove za život građana.

On je naglasio da je izražena razlika u konceptima SP među kandidatima, te da on nastoji da očuva stabilnost SP, da u narednom periodu unaprijedi partiju, a žestoko se suprotstavlja reviziji Dejtonskog sporazuma i prenosu nadležnosti sa RS na BiH.

Đokićev ozbiljniji protivkandidat Zdravko Krsmanović kaže da je SP usvojila Deklaraciju o evropskim integracijama u kojoj se jasno kaže da se SP zalaže za prioritetan ulazak u EU i za potpunu primjenu Evropske povelje o lokalnoj samoupravi i Evropske povelje o temeljnim ljudskim pravima i slobodama.

On smatra da je neophodno ojačati lokalni nivo vlasti, gdje se sredstva najracionalnije troše i gdje se radi u interesu građana.

Treći kandidat Tomislav Tomić naglašava da se zalaže za jedinstvo SP i svoj autonomni put, koji je između Đokića i Krsmanovića.   

(Srna/MONDO)   

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE