• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Avganistan pod njemačkom zastavom

Pripadnici Oružanih snaga BiH, ukoliko budu išli u Avganistan, treba da budu u sastavu njemačkog kontigenta, smatra Slobodan Šaraba

 U Avganistan pod njemačkom zastavom Izvor: MONDO

Oružane snage BiH, ako bude donesena odluka o njihovom odlasku u Avganistan, treba da budu u sastavu njemačkog kontigenta, jer je Njemačka spremna da plati sve troškove kao i Turska, izjavio je zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost parlamenta BiH Slobodan Šaraba.

"Ako se donese odluka, onda treba dobro izvagati sve okolnosti i odrediti poziciju, a ta pozicija je da je logičnije da se u misiju ide s Njemačkom nego s Turskom", rekao je Šaraba za "Fokus" od subotu.

On je naveo da se priča o odlasku jedinica Oružanih snaga BiH u Avganistan pod turskim kontingentom pojavila prije nekoliko mjeseci, a da se sa Njemačkom razgovara već godinu dana o mogućnostima odlaska u njenom sastavu.

Član Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Mirko Okolić rekao je "Fokusu" da je eventualno učešće vojnika iz BiH u sastavu turskog kontingenta dodatno dramatizovala izjava šefa diplomatije te zemlje Ahmeta Davutoglua koji je rekao da je spoljni cilj turske politike otomanski Balkan.

"U takvoj situaciji niko od vojnika koji nisu bošnjačke nacionalnosti ne bi se osjećao prijatno. Treba uzeti u obzir i činjenicu da je Avganistan danas veoma kritično i nesigurno mjesto", kaže Okolić.

(MONDO/Agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE