• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: RS nikad jača!

Premijer Republike Srpske (RS) i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da Srpska nikada nije bila jača u svom kapacitetu.

 Dodik: RS nikad jača! Izvor: MONDO

Obraćajući se prisutnima na Kongresu Socijalističke partije u Banjaluci, Dodik je rekao da je jedino moguće okupljanje - okupljanje oko Republike Srpske, na čijem ukidanju u posljednje vrijeme, kako je naveo, na podmukao način rade pojedini međunarodni predstavnici.

 On je upozorio da bi, ukoliko bi Srpska izgubila svoje kapacitete i svoj politički okvir, to sigurno značilo veliku nesigurnost za srpski narod, te istakao da je sadašnja vladajuća koalicija dala ogromne doprinose jačanju RS, u kojoj i drugi narodi žive ugodno.

Predsjednik Socijalističke partije Srbije i zamjenik premijera Srbije Ivica Dačić istakao je važnost poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, čiji je garant Srbija.

 Dačić je rekao da svaki dogovor i svako rješenje unutar BiH moraju počivati na dogovoru tri konstitutivna naroda i dva entiteta, te istakao da je legitimni interes Srbije, kao garanta Dejtonskog sporazuma, da daje podršku, kako je naveo, intencijama koje se čuju u RS.

Ističući da je saradnja interes SPS-a kada je riječ o RS i BiH, Dačić je poručio da je za novo doba potrebna nova politika, da je neoliberalizam u krizi i da je potrebna politička opcija koja bi u toj situaciji bila na strani onih koji su najugroženiji, odnosno običnih građana.

  On je dodao da su danas socijalističke i socijaldemokratske stranke one koje su na strani građana koji žive od svog rada, koji su žrtve tranzicije i kojima je potrebna socijalna pravda.

 Predsjednik Demokratske stranke jedinstva Zoran Žižić istakao je da se na ovim prostorima dešavaju značajne promjene, koje nisu u interesu niti država, niti naroda koji tu žive. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE