• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće još "Butmira"

Sastanci predstavnika SAD i EU sa liderima političkih stranaka u BiH biće nastavljeni, potvrđeno je iz Ambasade SAD u BiH.

 Biće još "Butmira" Izvor: MONDO

Nije poznat tačan datum nastavka tih razgovora. Iz Ambasade SAD u BiH navode da će razgovori biti nastavljeni na različitim nivoima i da očekuju da će pomoćnik zamjenika državnog sekretara Stjuart Džons doputovati u BiH kako bi učestvovao na ovim sastancima.

Predstavnik EU u pregovaračkom timu SAD i EU Lars Valund najavio da bi nova runda pregovora mogla da počne u ponedjeljak, kada će predstavnicima domaćih stranaka biti ponuđen modifikovani butmirski paket, objavile su "Nezavisne novine".

"Pripremamo novi, ali ne bitno drugačiji dokument koji je nastao na osnovi butmirskog paketa uz uvažavanje određenih primjedbi. Od političkih stranaka smo dobili neke zaista dobre ideje, ali bilo je i glupih prijedloga", rekao je Valund.On je najavio sastanke na ekspertskom, ali i na političkom nivou.

 "Nismo još precizirali datume, ali je sigurno da će oni biti održani prije, tokom, ali i nakon sjednice Savjeta za implementaciju mira u BiH. Postoji jasno preciziran minimum uslova koji moraju da budu ispunjeni i naša je obaveza da političkim liderima u BiH pomognemo da pronađu potreban put ka kompromisu o ovim uslovima", pojasnio je Valund. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE