• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Inckove odluke ne važe!

Premijer RS izjavio da je dao saglasnost saglasnost na odluku UO “Elektroprenosa BiH“ o imenovanju vršilaca dužnosti direktora.

 Dodik: Inckove odluke ne važe! Izvor: MONDO

Milorad Dodik je istakao da to znači da ne važe odluke visokog predstavnika Valentina Incka u vezi sa "Elektroprenosom".

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci podsjetio da je ovo dio zajedničkog dogovora koji je postigao sa premijerom Federacije BiH Musatafom Mujezinovićem da se neće primjenjivati zakoni koje je nametnuo Incko.

Upravni odbor "Elektroprenosa BiH" imenovao je Dušana Mijatovića za vršioca dužnosti generalnog direktora i vršioce dužnosti izvršnih direktora, te donio odluku o raspisivanju javnog konkursa za izbor i imenovanja generalnog i izvršnih direktora.

Vlada RS 12. novembra zaključila je da članovi iz RS u Upravnom odboru i ostalim organima kompanije mogu učestvovati u radu ovih tijela.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nametnuo je 18. septembra zakone kojima se reguliše rad kompanije "Elektroprenos BiH", ali je Vlada RS te naredbe odbacila uz obrazloženje da zadiru u vlasničke odnose i krše prava akcionara. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE